Нульове розмитнення: скільки коштуватиме євробляха насправді

0
1471

На період війни з Росією в Україні набув чинності закон, яким передбачається процедура пільгового або “нульового” розмитнення автомобілів.

Скільки коштуватиме євробляха насправді, розповідає Auto.ria на прикладі легкового Mercedes-Benz C-Class, 2012 року випуску, з дизелем, купленим на одному з польських “автокомісів”.

Видання зазначає, що машина в комплектному та справному стані, з дійсним європейським техоглядом та страховкою.

Варто зважити, що авто ввозилося для замовника в Україні. Тому першим необхідним документом була нотаріальна довіреність від замовника, яка коштувала 1000 грн.

Для перетину кордону знадобилася експортна декларація – документ, який підтверджує намір вивезти машину за межі ЄС. Декларацію можна оформити у будь-якого місцевого митного брокера за суму в районі 850 грн.

Для того, щоб занадто довго не затримуватися на українському КПП, потрібно підготувати попередню митну декларацію громадянина (ПДГ) у вже українського брокера, якому слід заздалегідь надіслати всі дані про авто та його власника. ПДГ брокер реєструє на митниці, а водієві надсилає номер документа. Згідно з новим законом, вносити заставу не потрібно.

На момент проведення експерименту ще не було спрощено порядок розмитнення від Кабміну, тому завершення всіх формальностей відбувалося на одному з митних постів Волинської митниці, де закрили митну декларацію та виписали “посвідчення митниці” для реєстрації автомобіля в СЦ МВС.

Але перед цим потрібно було провести сертифікацію авто. Що стосується витрат, то послуги брокера West Auto Hub обійдуться близько 3000 грн, сертифікація машини – 2500 грн.

Державна реєстрація автомобіля також не є безкоштовною. Послуги сервісного центру МВС (а також свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки) обійдуться власникові у суму близько 800 грн, також доведеться сплатити збір за першу реєстрацію до Пенсійного фонду – від 3 до 5 % від митної вартості машини.

Таким чином, сумарні витрати за ввезення євробляхи 10-річного віку склали трохи більше ніж 8 тисяч гривень. У цю суму не включено збір до ПФ за першу реєстрацію транспортного засобу та оплату послуг водія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!