Палива вистачить усім: у Кабміні заспокоїли автомобілістів

0
926

Ворог знищив величезну кількість нафтобаз і два нафтопереробні заводи. Однак у Кабміні не втрачають оптимізму та вірять у стабільність забезпечення українців пальним.

Прем’єр-міністр Денис Шмігаль заявив, що, незважаючи на перебої із постачанням пального через ворожі обстріли нафтобаз та певні логістичні розриви, країні вдається зберігати баланс забезпечення пальним.

“Зараз ворог розбив частину наших баз зберігання пального, тому спостерігається де-не-де дефіцит, але ми бачимо баланс забезпечення країни пальним”, – заявив прем’єр в інтерв’ю виданню “Новий час”, передає Auto24 .

Він повідомив, що можуть бути логістичні розриви, але уряд працює з постачальниками, Укрзалізницею та Міністерством оборони. «І ми чітко бачимо баланс пального, яке потрібне нашій країні», – резюмував глава Кабміну.

Він також заявив, що палива та коштів достатньо для проведення посівної кампанії. «Минулого року ми засіяли на 5% більше озимих культур, ніж позаминулого року. Це досить добрий аванс з погляду майбутнього врожаю. Звичайно, зараз там, де ведуться бойові дії, там, де поля заміновані, де знищені вибухами, неможливо обробляти якісь ділянки землі. Ми очікуємо зменшення на 25-30% можливості засіяти, але загалом якщо брати темп посівної, то якщо торік на даний момент тільки в 15 областях почалася посівна, то цього року вже в 21 області. Вистачає пального, вистачає коштів», – сказав Шмігаль.

Як відомо, раніше уряд повністю обнулив акциз на бензини та дизельне паливо та знизив ПДВ з 20% до 7%. Це рішення вплинуло на ціну на заправках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!