Що потрібно, щоб під час війни зареєструвати євробляху

0
584

5 квітня набув чинності закон, який на час воєнного стану скасовує акциз, ПДВ та мита на автомобілі з іноземною реєстрацією, що ввозяться в Україну. Сьогодні ми розповімо, що потрібно для того, щоби зареєструвати євробляху.

До територіального сервісного центру МВС для реєстрації автомобіля, ввезеного з-за кордону, потрібно надати кілька документів.

Зокрема, потрібний паспорт, ідентифікаційний код, документ на автомобіль, документ про правомірність придбання транспортного засобу, митні документи, а також сертифікат відповідності. Крім того, звичайно потрібна наявність самого автомобіля.

Нагадаємо, тепер на час війни розмитнення автомобілів на іноземних номерах безкоштовне. Проте, як і раніше, платити за першу реєстрацію транспортного засобу. Так, за сертифікацію платять 2000-4000 тисяч гривень, 3-5% від вартості авто – до Пенсійного фонду та близько 500 гривень за номерні знаки та бланк свідоцтва.

Безкоштовна розмитнення іномарок, як відомо, діятиме до кінця війни. Вірніше, вона закінчиться через місяць після скасування військового стану.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!