У Renault розглядають варіант поділу бізнесу на дві компанії

0
646

Французький автовиробник Renault розглядає можливість поділу свого бізнесу на дві незалежні компанії. Про це пише Bloomberg.

За даними видання, спочатку про можливий поділ компанії на дві структури керівництво Renault Group заговорило у лютому нового року.

На зустрічі керівництва з аналітиками минулого тижня генеральний директор концерну Лука де Мео та фінансовий директор Тьєррі П’єтон представили перші деталі плану.

Зокрема, в окремій структурі буде виведено виробництво електромобілів, а також сервіс каршерингу та лізингу автомобілів Mobilize. Нова компанія, яка зараз називається New Mobility Company, також може бути виведена на біржу вже у 2023 році.

Офіційно інформацію про розділ у Renault Group не коментують.

“Команда керівництва продовжує проводити пошукові роботи, щоб розділити компанію, можливо, на дві структури”, – пишуть аналітики Stifel, включаючи П’єра Кеменера.

«Можливість глибокої перебудови Renault з’являється саме тоді, коли компанія стикається з кризою, пов’язаною з її давнім бізнесом у Росії. Минулого місяця Renault оголосила про звільнення зі свого другого за величиною ринку, зупинивши роботу на своєму московському заводі і заявивши, що оцінює доступні варіанти для свого підприємства “АвтоВаз”, – пише агентство.

Нагадуємо:

Рада директорів французького конгломерату Renault після критики з приводу своєї роботи в РФ вирішила знову зупинити виробництво і розмірковує над діями щодо російського АвтоВАЗу.

Французький автовиробник Renault відновив у вівторок виробництво на своєму заводі у Москві. Рішення Renault відновити виробництво підтримує французький уряд, який є його основним акціонером, кажуть джерела.

Слідкувати за що виходять, не що виходять чи просто припиняють інвестиціями до компаніями можна на сторінці ЕП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!