Скільки авто конфіскували у п’яних водіїв для захисників України

0
992

Загроза залишитись без авто під час воєнного стану не зупиняє любителів п’яної їзди. В Україні за час війни конфіскували вже 5719 машин у нетверезих водіїв. Їх передають ЗСУ та теробороні.

Таку статистику наводить перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. За лише минулі вихідні в Києві затримали 27 п’яних водіїв. Причому один влаштував ДТП, а ще один – таксував. Серед затриманих раніше є й водії автобусів та маршруток.

Нагадаємо, конфіскація авто у нетверезих водіїв – нове покарання, запроваджене на час воєнного стану. Штраф за п’яну їзду та позбавлення прав при цьому не скасовуються.

«Приклади та статистика не тішать. Ті життя, які не даємо знищити ворогам, знищують свої ж, залившись горілкою. Нерідко такі водії не лише вбиваються самі, а ще й убивають інших, калічать життя людей. Хочу ще раз наголосити, що в умовах війни соціальна відповідальність і законослухняність мають бути на найвищому рівні. Хаос допомагає ворогові», – повідомив Олексій Білошицький.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!