НПЗ та 20 нафтобаз знищено в Україні: чи можливий дефіцит палива?

0
3135

Тимчасовим рішенням може стати наповнення паливом бензовозів, які на якийсь час стануть “мобільними нафтосховищами”.

За останній тиждень, ворожі ракети завдали серйозної шкоди українській паливній інфраструктурі. В Україні було знищено близько 20 нафтобаз, а також кілька нафтопереробних заводів.

У ситуації, що склалася, у багатьох водіїв назріває закономірне питання, а чи вистачить їм палива, коли вони захочуть кудись поїхати на своєму автомобілі. Експерти на паливному ринку ж заявляють, що за нових умов ринок має швидко адаптуватися для того, щоб задовольнити всі потреби українців.

На думку голови консалтингової групи А-95 Сергія Куюна, зараз потрібно зробити так, щоб кожен власник бензовозу міг наповнити свій автомобіль паливом, щоб той став своєрідним “тимчасовим” сховищем. Так, фури могли б закуповувати паливо за кордоном та у найближчій перспективі вирішити проблему дефіциту палива.

Зменшення кількості паливної інфраструктури не пройшло для українського ринку непоміченим і вже три регіональні мережі зупинили продаж палива, оскільки його собівартість вища за ціни встановлені державним регулюванням.

Наразі ситуацію рятує лише зниження податків та тиску з боку фіскальної служби. Також, цін на паливо не дає злетіти вгору держрегулювання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!