Чому досвідчені водії не “моргають” фарами на дорозі

0
475
Деякі “умовні” правила на дорозі поступово відходять у минуле.

Кожен водій хоч раз чув про такий умовний сигнал, як моргання фарами на дорозі. Даний сигнал може мати багато значень залежно від ситуації, але якщо такий сигнал подає авто, яке їде вам назустріч. то найімовірніше водій попереджає вас про небезпеку, а сіли бути точніше – про “засідку” поліції.

У той же час, якщо порівняти ситуацію на дорозі зараз і 10-15 років тому, то водіїв, які подають такі умовні сигнали, стало набагато менше. Згідно з недавніми соцопитуваннями, близько 29% водіїв “попереджають” решту на постійній основі, ще близько 30% роблять це зрідка, а ось решта взагалі не користуються цим умовним сигналом.

На питання про те, чому водії не подають умовний сигнал своїм колегами, ті відповідають, що не хочуть заважати роботі поліції, адже у потоці можуть їхати нетверезі водії, порушники чи навіть викрадачі. Частина водіїв при цьому орієнтується не на “спілкування” на дорозі, а на сучасні технології (наприклад, деякі навігатори здатні попереджати вас про поліцію).

В той же час. водії зазначили, що було б добре, якби поліція не стояла в кущах з радами контролю швидкості, а чергувала б на стаціонарних КПП, де копи можна було б отримати медичну або технічну допомогу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!