Головна Новини ТОП-5 секретів у автомобіля, про які мало хто знає

ТОП-5 секретів у автомобіля, про які мало хто знає

0
1789

Не кожен автомобіліст готовий витратити кілька годин на прочитання посібника з експлуатації транспортного засобу. Багато водіїв продовжують їзду, навіть не здогадуючись про існування корисних опцій та можливостей у своєму автомобілі. Так само, як ми часто не знаємо, на що здатний наш телефон або мікрохвильова піч. Розглянемо найкорисніші секрети, які можна виявити у деяких авто.

1. Додаткова світлотехніка

Якщо комплектацією вашого автомобіля передбачено наявність протитуманних вогнів, ви зможете перевірити це, подивившись на підрульову колонку. Існують окремі іконки, що вказують на включення/вимкнення протитуманок. Але навіть досвідчені водії часто їх не помічають.

Позначення світлотехніки, спрямоване вниз, свідчить про протитуманні фари спереду, і з горизонтальним напрямом – ззаду. На панелі приладів процес увімкнення вогнів підтверджується відповідною символікою.

Для чого це потрібно? Адже у правилах дорожнього руху немає строгих обмежень на використання передніх протитуманок. Тим не менш, ви можете використовувати їх для їзди у світлу пору, щоб не вмикати основну ближню оптику. Осліпити інших учасників дорожнього руху на зустрічній смузі протитуманками також не можна.

Що стосується задніх приладів, то до них є сувора вимога: вони призначені для включення лише у темряві. При використанні задніх протитуманних вогнів ви можете завдати дискомфорту іншим водіям і стати причиною конфлікту.

2. Спеціальна клавіша біля селектора коробки-автомата

На блоці біля селектора автоматичної коробки можна знайти клавішу Shift Lock. У деяких випадках її закривають спеціальною заглушкою. Основне призначення кнопки – екстрена ситуація, коли потрібно розблокувати важіль та перевести коробку передач на нейтральну швидкість. Така функція є на гідромеханічних коробках.

Що стосується варіативних та роботизованих трансмісій, то там це не передбачено. Якщо ви володієте автомобілем з традиційною коробкою-автоматом, то потрібно використовувати цю кнопку при завантаженні машини на евакуатор без запуску силового агрегату.

3. Протизапітнення стекол

З урахуванням технічних особливостей та комплектації машини, клавіша захисту вікон від запотівання має різні іконки. Її основне призначення – рециркуляція повітряних мас у салоні. Опція стане в нагоді при експлуатації транспортного засобу в умовах брудної дороги або сильного запилення навколишнього середовища. Також рециркуляція використовується в тих випадках, коли перед вами знаходиться димний вантаж.

Влітку опція дозволяє охолодити кабіну, а взимку швидко її обігріти. Але враховуйте, що запуск рециркуляції може спровокувати запотівання скла, тому опцію краще використовувати разом із системою кондиціювання.

4. Іконка паливного бака

Якщо ви часто їздите машинами різних марок, зверніть увагу на іконку паливного бака, яка розташована на спідометрі. Мало хто знає, що з її допомогою можна визначити з якого боку знаходиться горловина резервуара для палива.

Щоб не припуститися помилки, заїжджаючи на АЗС, просто подивіться на покажчик поточного рівня бензину/дизеля на вашій панелі приладів. На автомобілях багатьох марок є стрілочка, що вказує, з якого боку розташований лючок.

5. «Секретка» максимальної складності

Ці кнопки вживаються для деактивації штатного сигналізаційного комплексу. Якщо ви плануєте евакуювати свій автомобіль уночі, але не хочете розбудити сусідів гучною сиреною, просто натисніть кнопку з іконкою автомобіля під ухилом або зі спеціальним гачком. Якщо активувати другу клавішу, ви зможете вимкнути датчики салону на стелі.

Теоретично це зроблено для того, щоб ви могли залишити в кабіні собаку або кішку. Однак краще цього уникати, адже є ризик отримання теплового удару або загибелі вихованця від ядухи. У зв’язку з цим навіть якщо вам вдалося знайти подібну кнопку в салоні, і якщо ви плануєте включити її, краще нікого не залишати в салоні.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.