Головна Новини Як захистити автомобіль під час війни в Україні: важливі поради водіям

Як захистити автомобіль під час війни в Україні: важливі поради водіям

0
976

В умовах війни захист автомобіля від небезпеки є особливо актуальним, адже часто це чи не єдиний спосіб пересування, а іноді – шанс врятувати своє життя.

Як мінімізувати ризики пошкодження транспортного засобу, розповідає «Апостроф» .

Щоб захистити автомобіль від вибухової хвилі, можна його сховати:

  • у підземному гаражі з міцним перекриттям;
  • у наземному «глухому» гаражі (без вікон та дверей, тільки в’їзна брама) з товстими стінами та залізобетонним дахом;
  • за бетонним або цегляним парканом (потрібно ставити автомобіль так, щоб паркан захистив автомобіль від потенційних куль та уламків, але у разі падіння не придавив автомобіль);
  • у металевому гаражі (гірший варіант захисту авто, але навіть він здатний захистити авто від невеликих уламків та шматків облицювання, яке летітиме з сусідніх будівель).

Зазначається, якщо варіантів більше немає, можна залишити машину на вулиці, укутавши її в чохол або ковдру – подібний захист також трохи підвищить ймовірність виживання автомобіля.

Щоб захистити авто від мародерів, потрібно діяти не зовсім раціонально, як для умов мирного життя, проте у воєнний час саме такі дії можуть знизити ризик крадіжки авто.

  • не закривайте двері машини на замки (так злодії заберуть лише цінні дрібниці (шини, акумулятор, фари) і загалом не ламатимуть авто);
  • не влаштовуйте злодіям пасток – це лише дратує їх та спровокує на помсту;
  • цінні речі типу запчастин, запасного комплекту коліс та АКБ краще тримати окремо від машини, щоб не втратити одразу все.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.