Україна може зіткнутися з дефіцитом палива вже у квітні – експерти

Одразу кілька факторів серйозно сколихнули український ринок палива.

0
1586

Невтішний прогноз дав голова мережі АЗС “Prime group” Дмитро Леушкін. За словами експерта, однією з основних причин дефіциту палива в Україні може стати початок посівних робіт.

Залишки довоєнного палива на нафтобазах за останні кілька тижнів витратили. Аграрії ж пожвавилися з приходом весни та початком посівної та почали масово скуповувати паливо на АЗС, адже тут воно зараз дешевше, ніж на нафтобазах.

Аграрії організовують бабусь із каністрами з довколишніх поселень, які стоять доти, доки на заправці не залишиться палива. Така нехитра схема дозволяє обійти обмеження 20 літрів палива.

Війна спричинила перекриття двох основних каналів постачання палива в Україні. Перший це постачання з Росії та Білорусі, а другий – морські постачання. Зараз в Україну бензин завозять лише з ЄС, де немає великих надлишків та досить складна логістика. 

“Висновок поки такий: на нас чекає дефіцит ресурсу у квітні, і я не впевнений, що вдасться не зірвати посівну. Є, звичайно, хитрі рішення, але їм потрібна добра воля уряду. Наприклад, перекачувати цистерни прямо на кордоні або спростити правила перевезень бензовозами” “, – Написав Леушкін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!