Уряд обмежив ціну преміального пального на АЗС

0
742

Ціни на паливо на АЗС знизилися на 5-10 гривень після ухвалених раніше податкових змін, тепер уряд обмежив ціну на преміальне паливо, щоб не допустити зловживань. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмігаль.

Раніше, 15 березня, Верховна Рада ухвалила закон, яким скасувала акцизи на пальне та знизила податок на додану вартість із 20% до 7%. Згодом Кабмін прийняв ухвалу, що дозволила обіг палива «Євро 3» та «Євро 4», щоб залучити додатковий ресурс для потреб Збройних Сил.

Шмігаль зазначив, що вже є результатом таких рішень: «Ціни знизилися на 5-10 гривень, а пальне знову з’явилося на багатьох АЗС. Із Європи в Україну поїхали тисячі тонн пального».

У суботу, продовжив він, уряд своєю ухвалою обмежив ціну на так зване «преміальне пальне». Тепер вона не може більш ніж на 5% перевищувати ціни звичайного пального.

“Таким чином ми нівелюємо можливість для деяких АЗС ставити необґрунтовано високі ціни”, – пояснив прем’єр. Він зазначив, що така ціна дозволяє паливним компаніям отримувати справедливу маржу та продовжувати роботу.

Нагадуємо:

Після військового вторгнення Росії на територію України наша держава втратила майже весь імпорт пального. Йдеться про 80% внутрішнього споживання.

Як наслідок, на українському паливному ринку сталася криза, яка обмежує пропозицію пального у мережах АЗС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!