Розсекречено дату відкриття нового заводу Tesla

0
267

Американський автовиробник відкриє новий завод Tesla у Техасі 7 квітня 2022 року.

Компанія Tesla відкрила завод у Берліні 22 березня поточного року, а вже 7 квітня буде відкрито аналогічну «Гігафабрику» в Остіні (штат Техас, США). Про це повідомив голова компанії Ілон Маск, який запросив на церемонію відкриття всіх охочих.

Банер із запрошенням на Кібер-Родео глава американської марки опублікував на своїй сторінці в Twitter. На жаль, зараз невідомо, чи покажуть і на церемонії відкриття серійний варіант пікапа Cybertruck , але надалі модель випускатиметься саме на цьому заводі.

Поки що ж на «Кібер-Родео», як і в Берліні, випускають пілотні партії кросоверів Model Y , серійне виробництво яких якраз розпочнеться у день відкриття заводу, 7 квітня. Спочатку автомобілі будуть оснащуватися акумуляторними осередками 4680, інтегрованими в силову структуру кузова.

Випуск акумуляторних батарей буде організований тут, в Остіні. Локалізація випуску дозволить налагодити на заводі складання тягачів Semi , а також спорткара Roadster другого покоління і навіть людиноподібних роботів Teska Bot (Optimus) .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!