Головна Новини Рада повністю скасувала податки на імпорт авто

Рада повністю скасувала податки на імпорт авто

0
1249

Верховна Рада скасувала мита та податки на імпортовані товари, зокрема, на автомобілі фізичних осіб.

“Ми вкотре зібралися, щоб ухвалити закони необхідні для боротьби з орками. Зокрема, звільнили від усіх податків будь-який імпорт підприємств. Зараз будь-який бізнес і так віддає все, що може на армію. Також треба боротися з дефіцитом товарів та чергами на кордонах” , – повідомив нардеп Мар’ян Заблоцький.

“Отдельним пунктом звільнили від будь-яких податків імпорт авто фізосіб”, – розповів нардеп.

“Повністю звільнено від оподаткування ввезення транспортних засобів громадянами. Звільнено від акцизного податку та ПДВ ввезення транспортних засобів суб’єктами спрощеної системи”, – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Текст Закону:

Стаття 69.24 Податкового Кодексу тепер звучатиме так:

“Тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії військового стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів перевезення 10 і більше осіб, транспортних засобів на перевезення вантажів у митному режимі імпорту”.

У Митному кодексі з’являється стаття 911:

“1) звільняються від оподаткування ввізним митом:

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб та більше, транспортні засоби для перевезення вантажів, що ввозяться громадянами на митну територію України для вільного обігу”.

Джерело: auto.24tv.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.