Головна Новини Водіям в Україні пояснили, чи страховка діє на автомобілі під час війни

Водіям в Україні пояснили, чи страховка діє на автомобілі під час війни

0
1324

Введення воєнного стану та настання страхового випадку на території, на якій діє воєнний стан, теоретично не є підставою для відмови у страховій виплаті. До того ж, за рекомендацією НБУ, страхові компанії спростили процедуру врегулювання страхових випадків усіх типів контрагентів та видів страхування.

Так, для оформлення страхового випадку потерпілий може використати копії необхідних документів за неможливості отримати оригінали; фото, відео, електронні документи, повідомляє «МІГ» .

Варто зазначити, що страховики не виплачуватимуть збитків, заподіяних майну внаслідок військових дій — обстрілів, бомбардувань тощо. Це звичайний виняток у договорах страхування майна.

Деякі компанії, не маючи можливості оперативно здійснити страхову виплату, просять клієнтів покривати збитки самостійно. У такому разі слід чітко фіксувати настання страхового випадку, а також підготувати та надати страховику документи, щоб отримати виплату пізніше. Це стосується як нерухомості, так і транспортних засобів.

У разі пошкодження нерухомості слід викликати працівників ДСНС та органів місцевої влади, щоб вони склали акт про її руйнування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.