Honda представила гібридний Civic для Європи

0
156

Honda Civic, що дебютувала в 2021 році, одинадцятого покоління нарешті дісталася європейського ринку. Гібридна модифікація e:HEV завершила електрифікацію модельного ряду бренду.

До європейців нова Honda Civic діставалася майже 11 місяців. Справа в тому, що спочатку модель представили в кузові седан, але такі модифікації призначені лише для США. П’ятидверний хетчбек, глобальна версія Honda Civic , дебютував у червні, зберігши під капотом двигуни машини минулого покоління, які лише зазнали невеликої доробки: 2,0-літровий атмосферний мотор (158 л. с., 187 Нм) та 1,5-літровий тур (180 л. с., 240 Нм).

Однак до появи «зарядженої» модифікації Type R саме гібридні Civic будуть найпотужнішими: 2,0-літровому двигуну, який працює за циклом Аткінсона, допомагають два електромотори, з’єднані з тяговою батареєю. Представники бренду повідомляють, що термічний ККД двигуна вдалося підвищити до 41%. В результаті – 184 л. с. і 310 Нм максимального моменту, що крутить. Динамічні параметри поки не розкриваються, при цьому витрати палива в режимі WLTP випробувачам вдалося укласти в 5 л/100 км.

Трансмісія новинки складається з електромеханічного варіатора, а також одноступінчастого редуктора і працює як послідовний гібрид. На невеликій швидкості новий Civic їде за рахунок одного з електродвигунів та тягової батареї. Коли потужності електроагрегату перестає вистачати, то зчеплення замикається, підключаючи бензиновий двигун до передньої осі. ДВЗ також входить у діяльність, коли запас енергії у батареї закінчується. У разі другий електродвигун виконує роль генератора.

Ще однією нагородою за довге очікування новинки стане покращена безпека європейської версії Honda Civic . Хетчбек отримав ширококутну камеру, яка може розпізнавати пішоходів та велосипедистів, а також функціонувати у складі системи контролю смуги. У передньому та задньому бампері знаходиться по чотири нові сенсори, які дають можливість впровадити систему запобігання зіткненням на низькій швидкості, у тому числі при виїзді задом із паркінгу. Також для європейських варіантів Honda Civic став доступний корковий асистент.

Суворіші норми Euro NCAP змусили японських фахівців внести зміни в конструкцію автомобіля. Для кращої безпеки автомобілістів при бічному ударі двері зміцнили додатковими балками, а зберегти ноги водія та переднього пасажира під час лобового зіткнення допоможе посилений передній бампер. Кількість подушок безпеки зросла до одинадцяти. У продажу у європейських дилерів гібридний Honda Civic з’явиться у серпні 2022 року. Ціна поки що не названа.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!