В Україні щоденно контролюватимуть ціни на бензин

0
177

В Україні під час військового стану щодня контролюватимуть ціни на бензин, дизельне паливо та автогаз. Так планують не допустити безпідставного підвищення цін, повідомила прес-служба Держпродспоживслужби.

У повідомленні йдеться, що йдеться про бензин А-92 та А-95. Також кожен день у всіх областях контролюватимуть вартість дизельного палива та автогазу.

До суб’єктів господарювання, які допустили під час війни необґрунтоване підвищення цін на пальне, вживатимуть заходів відповідно до чинного законодавства. Матеріали на АЗС, що підвищують ціни на пальне, будуть передавати до податкової служби, поліції та інших контролюючих та правоохоронних відомств.

Нагадаємо, в Україні на час воєнного стану скасували акциз (акциз на паливо, сплачений до 17 березня, підлягає відшкодуванню) та знизили до 7% ПДВ на паливо.

Очікується, що це призведе до зниження цін на АЗС. Раніше сума акцизу у паливі становила: 1 л бензину – 7,08 грн, дизпалива – 4,63 грн, зрідженого газу – 1,72 грн. Після закінчення війни з Росією акциз повернуть, а ПДВ знову стане 20%, як раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!