Збройні сили України отримали три позашляхові автобуси чеського виробництва (фото, відео)

0
583

Українська армія продовжує поповнювати та покращувати свої технічні здібності завдяки іншим країнам Європи. Так, нещодавно бійцям ЗСУ було передано кілька спеціальних автобусів Torsus Praetorian, які відрізняються підвищеною прохідністю. Про це повідомляє керівництво виробника.

Варто відразу звернути увагу, що над розробкою даної моделі працювали фахівці, які мають українське коріння.

Унікальний автобус-позашляховик надходить на службу українським військовим

Повідомляється, що модель Torsus Praetorian практично не має аналогів на світовій арені. Транспортний засіб призначений насамперед для подолання бездоріжжя і добре почувається на будь-якому ґрунті, а також у подоланні водних перешкод.

Позашляховий автобус надано нашим воїнам у кількості трьох екземплярів абсолютно безкоштовно.

Усі три моделі вже перебувають у ЗСУ. Дві з них будуть відправлені для експлуатації до Києва, а одна надійде на службу до Рівного. Втім, це не перший випадок, коли українська армія отримує цю техніку. Раніше влада нашої країни вже закуповувала аналогічні моделі для потреб Національної гвардії та Держприкордонслужби.

Виробництво та ціна автобуса

Випуск автобусів-позашляховиків здійснюється в Чехії, однак його розробниками є фахівці з українським корінням. Вагомим фактором на користь цієї моделі є те, що у світі не існує таких транспортних засобів. Вартість моделі складає близько 166 000 євро.

Деякі технічні подробиці

Щодо технічних даних моделі, то відомо, що автобус отримав агрегати від німецької компанії MAN. Потужність становить 286 кінських сил, а максимальна швидкість дорівнює 117 км/год.

Однак основними перевагами машини є його дорожній просвіт, що становить 389 мм, а також система повного приводу. За рахунок цього автобус долає 90 сантиметрові броди та інші дорожні перешкоди.

Салон моделі здатний вміщувати 36 осіб або 12 нош. Кузов автобуса не боїться корозії, оскільки виготовлений із композитних матеріалів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!