Ще один виробник електромобілів підніме ціни

Цього разу про наміри переписати прайс-листи на свою продукцію заявив стартап Lucid Motors.

0
267

Виробник електромобілів Lucid Motors розглядає можливість підвищення цін на свої автомобілі у майбутньому, посилаючись на «величезний інфляційний тиск». Тим не менш, її генеральний директор Пітер Роулінсон каже, що компанія прагне дотримуватися цін, встановлених власниками заброньованих машин.

“Існує неминучість того, що нам доведеться дивитися на ціни моделей, які вийдуть у майбутньому”, – сказав Роулінсон агентству Reuters. “Думаю, з мого боку було б абсолютно безглуздо сказати, що ми ніколи не піднімемо ціни”.

Генеральний директор відзначив високі ціни на нікель, важливий матеріал для акумуляторів як фактор, що сприяє зростанню цін на автомобілі. Інші виробники електромобілів, такі як Tesla та Rivian, також підняли ціни, посилаючись на інфляційний тиск.

Rivian, зокрема, зіткнувся із різкою реакцією на підвищення цін на автомобілі, які вже були заброньовані. Після цього рішення ряд клієнтів, що замовили електромобілі, скасували свої замовлення, і ціна акцій Rivian впала. З тих пір компанія заявила, що це було неправильно, і надалі автовиробник має намір утримувати ціни для клієнтів, що вже замовили, але всі наступні замовлення коштуватимуть дорожче.

Поряд із зростанням цін на матеріали проблеми з постачаннями змусили Lucid знизити прогноз виробництва на 2022 рік. Якщо спочатку компанія планувала виробити 20 000 автомобілів, то тепер вона заявляє, що цього року вона зробить 12 000-14 000 автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!