Як зрозуміти, чи можна їхати на авто після обстрілу?

0
252

Іноді після попадання під обстріл автомобілем на ньому більше неможливо продовжувати рух.

Сьогодні багато українців змушені використовувати власні авто з метою евакуації сімей у безпечні регіони або ж для щоденних поїздок до магазину та на роботу.

Враховуючи сьогоднішню ситуацію, навіть у глибокому тилу не можна бути на 100% упевненим, що авто не потрапить під обстріл. При цьому пошкодження можуть бути різного ступеня тяжкості і в деяких випадках авто ще можна використовувати, незважаючи на неохайний зовнішній вигляд, повідомляє Авто 24 .

Після того, як людина вийшла до авто і побачила, що машині здорово дісталося внаслідок обстрілу, головне не панікувати. Отже, ось кілька ключових моментів, які потрібно оцінити перед початком руху:

  • Деформований дах. Якщо на автомобіль нічого не падало зверху, а дах все одно повело, це означає, що кузов автомобіля повністю втратив свою геометрію. У такому разі машину відновлення вже не підлягає. 
  • Деформована боковина. Насамперед йдеться про стійки, на які навішуються двері. На відміну від даху, дані пошкодження можна виправити, але варто розуміти, чи зможете ви знайти майстра найближчим часом.
  • Не зачиняються двері.  У довгостроковій перспективі, лагодити і наводити таке авто в ідеал – дуже дороге і, як правило, нерентабельне задоволення. У той же час, якщо авто може продовжити рух, його ще можна буде експлуатувати.
  • Пожежа. У більшості випадків після пожежі машина вже не підлягає відновленню, адже під час пожежі сам метал з якого зроблений автомобіль, втрачає свої властивості. У той же час, варто враховувати, що в окремих випадках ремонт автомобіля після пожежі можливий (наприклад, якщо спалах був локальним і досить невеликим і припав лише на моторний відсік).
  • Фізично ушкоджений двигун. Найцінніше в двигуні – блок і головка блоку, тому якщо ці елементи цілі, то все інше обладнання можна замінити. 

У той же час є ряд пошкоджень, після яких машина втрачає свою привабливість, але залишається технічно справним транспортним засобом, який може довезти вас з точки А в точку Б.

  • Вибиті вікна. В автомобілі можна з відносною легкістю замінити все скло, навіть лобове, тому тому побите скло це неприємна, але вирішувана проблема.
  • Пробоїни від куль та дрібних уламків. Якщо такі пробоїни припали на навісні елементи кузова, то не варто переживати зовсім, адже всю “облицювання” автомобіля можна відносно легко замінити.
  • Пам’яті панелі кузова . Якщо зовнішні панелі кузова пом’яло внаслідок вибуху або зіткнення з важким предметом, то подальша експлуатація авто не буде великою проблемою.
  • Розбиті бампери, світлотехніка, облицювання радіатора. Якщо машина залишилася на ходу, можна сміливо продовжувати рух, враховуючи, що без фар не варто пересуватися вночі.
  • Пробиті радіатори . Якщо в авто пробиті радіатори, це відносно хороший результат. З одного боку виїхати з місця обстрілу своїм ходом ви не зможете, а з іншого – ремонт подібної несправності – відносний легкий захід.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.