У Львівській області кількість блокпостів зменшать у 5 разів

0
692
epa09810991 Members of the Ukrainian military stand guard at a checkpoint near Brovary, in the eastern frontline of Kyiv (Kiev) region, Ukraine, 08 March 2022. According to the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), Russia's military invasion of Ukraine, which started on 24 February, has destroyed civilian infrastructure and caused civilian casualties, with tens of thousands internally displaced and over two million refugees fleeing the country. EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

З моменту оголошення військового стану в області встигли облаштувати близько 500 блокпостів.

За даними голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, з моменту початку військових дій на території України в області було встановлено 554 блокпости. Більшість із них зроблено самовільно і перешкоджають нормальному руху по області.

Враховуючи, що зараз Львівська область знаходиться в глибокому тилу, питання мобільності тут стоїть на першому місці, адже через Львівщину йдуть продукти, ліки, речі першої необхідності та амуніція для українців та військових у регіонах, де відбуваються військові зіткнення.

“Тому кількість блокпостів зменшать до 100, ще якусь кількість із них перетворять на пости спостереження”, – зазначив Максим Козицький.

Систему блокпостів, які залишать в області, розробляли спільно зі спеціалістами Академії сухопутних військ та військовими експертами. Чергування на блокпостах ляже на плечі Нацполіції, СБУ, Нацгвардії та тероборони. Зазначимо, що за законом лише ці люди мають право перевіряти документи, на відміну від різних добровольчих формувань та громад.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!