Головна Новини Як пересуватися дорогами України після бомбардувань: рекомендації водіям

Як пересуватися дорогами України після бомбардувань: рекомендації водіям

Час читання: 2 хв.
0

Багато українських міст за останні пару днів пережили серйозні авіанальоти. Деякі водії у такій обстановці змушені продовжувати рух у бік безпечнішого місця. На жаль, пересування по дорозі після обстрілу, може бути також небезпечним, як і сам обстріл.

Спочатку проговоримо момент, що ми розглядаємо ситуацію, коли снаряди вже не літають, довкола все відносно спокійно і ситуація здається безпечною. Bigmir наводить кілька простих рекомендацій, які допоможуть максимально безпечно дістатися до потрібної точки:

  • Безпека. Для початку потрібно переконатися, що обстріл справді завершився, і ворог не вирішив взяти перерву кілька хвилин перед черговим залпом. У великих містах про кінець повітряної тривоги, як правило, повідомляють додатково. У невеликих населених пунктах складніше, адже доводиться орієнтуватись на звук.
  • «Швидкі» та рятувальники. У перші хвилини після обстрілу на місце можуть виїжджати швидкі та рятувальники, при цьому робити вони це максимально швидко. Не заважайте оперативникам і намагайтеся уникати зіткнень.
  • Боєприпаси, що не розірвалися. Іноді після обстрілу на дорозі можуть залишатися цілі міни, ракети, снаряди або елементи касетних боєприпасів. В ідеалі об’їжджати дані об’єкт, віддалившись на кілька метрів.
  • Уламки на дорозі. Шматки бетону та заліза вкривають дорогу щільним «ковдрою» після обстрілу. Якщо гострими предметами ви ризикуєте просто проколоти шини, то бруківки можуть завдати серйозного удару по днищу машини.
  • Ями та вирви. На відміну від звичайних ям на дорозі, ями та вирви після обстрілів мають гострі, «рвані» краї, які можуть пошкодити колеса автомобіля та знерухомити його.

Зазначимо, що якщо далі на вашому шляху прямування є небезпека у вигляді диверсійних груп противника, то військові або зовсім не пускають цивільні авто або формують з них невеликі колони, щоб зробити поїздки максимально безпечними. Головне перед виїздом чітко проаналізувати ситуацію та оцінити всі ризики подальшої поїздки перед відправленням у дорогу.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.