Росію чекає колапс авторинку: залишилося мало деталей для б/у машин

Час читання: < 1 хв.
0
Про припинення поставок до РФ і автомобілів, і запчастин заявив уже низка світових автогігантів.

Росії загрожує крах ринку як нових авто (світові виробники масово закривають заводи), а й уживаних машин. Місцеві представники автобізнесу вже забили на сполох – запчастин до РФ залишилися всього на два тижні, а їх постачання зупинено. Про критичну ситуацію ЗМІ розповіли представники російських автосалонів, передає « Обозреватель ».

Про припинення поставок до РФ і автомобілів, і запчастин заявив уже низка світових автогігантів. Серед них Audi, General Motors, Volvo, Land Rover, Jaguar, Bentley та Rolls-Royce.

Незважаючи на те, що постачання припинилося, в салонах ще залишилися нові машини, але через триразовий обвал рубля ціни вже різко зросли. При цьому попит не падає, а зростає – заможні росіяни намагаються встигнути з покупкою «іномарки», але машин на всіх не вистачить.

«Можливо навіть на всіх автомобілів не вистачить. Хтось думає день-два, машини ще дорожчають. Хтось встигає взяти дешевше», – розповідає керівник відділу продажу у «Kia Центр» міста Ноябрськ.

«Люди купують усе, що не прибито. Тому що у них є гроші, вони їх перевели в готівку. І щоби вони не згоріли, купують», – підтверджує керівник одного з дилерських центрів ХМАО.

Ситуація із запчастинами ще гірша. «Склади запчастини не продають. Тому що не можуть позначити цінову категорію, свою політику. І точно також не знають, що буде далі з постачання. Якщо це триватиме три місяці, і постачання запасних частин на автомобілі не буде, то це – колапс на б/в ринку автомобілів», – розповіли представники «Diamond Auto» міста Новий Уренгой.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!