Головна Новини Після бомбардування: чого слід остерігатися на дорогах

Після бомбардування: чого слід остерігатися на дорогах

0
1074

Перечекавши наліт у більш менш безпечному місці, водії бувають змушені продовжувати свій шлях дільницею дороги, що щойно перебувала під ракетним або артилерійським обстрілом. Іноді це не менш небезпечно, ніж обстріл. Чого слід боятись і як уникати загроз?

Говорячи про безпеку руху в зоні, що зазнала обстрілу, вважатимемо, що автомобіль не їде під вогнем, а перечекав його на безпечній ділянці. І ось снаряди начебто більше не літають і можна рухатися вперед. Але чи це правда?

Часто припинення обстрілу ще не означає, що дорогою можна відразу їхати далі: машину легко пошкодити на уламках та воронках, пише Auto24 .

  • Переконайтеся, що це дійсно відбій тривоги. У містах простіше – там про кінець загрози повідомляє сирена чи сповіщення на смартфон. В інших місцевостях складніше: потрібно почекати певний час, прислухатися до звуків у повітрі і лише потім приймати рішення про початок руху.
  • «Швидкі» та рятувальники. Вирушивши вперед, слідкуйте за обстановкою на дорозі: саме після обстрілу по ній можуть максимально швидко рухатися рятувальники, «Швидкої допомоги» або брутальна техніка військових.
  • Не заважайте їм та уникайте зіткнення.
  • Боєприпаси, що не розірвалися. Це нечастий випадок, але після обстрілу на дорозі залишаються цілі міни, ракети, снаряди або елементи касетних боєприпасів. Побачивши такий предмет перед собою, краще не наближатися до нього і тим більше не намагатись об’їхати: від найменшого струсу боєприпас може вибухнути.
  • Уламки на дорозі. Шматки бетону, уламки цегли та гострі фрагменти металу – це те, чим усипані дороги після падіння снаряда чи ракети. У схвильованому стані водій може прогаяти таку на перший погляд незначну небезпеку і безнадійно пошкодити шину. Будьте уважні, лавіруючи між уламками, іноді взагалі краще зупинитися та прибрати перешкоду з дороги.
    Ями та вирви. Руйнування від снарядів на асфальті та асфальтобетоні можуть мати гострі краї, небезпечні для шин. Тому дільницями доріг після обстрілу потрібно їхати або повільно, або дуже і дуже обережно.

Майте на увазі, що одного разу обстріляна територія може залишитися цікавою для ворога і надалі. Тому перед тим як вирушити вперед, варто порадитися з військовими щодо ймовірності подальшої атаки супротивника на територію, що розташована попереду. Власне, фахівці військової справи й самі знають, що робити мандрівникам у таких випадках.

Відповідно, у разі реальної загрози появи поблизу, наприклад, диверсійних груп ворога, на найближчих блок-постах не пропускають поодинокі цивільні машини, а формують із них невеликі колони.

Рекомендація

Перечекавши пряму небезпеку, не поспішайте одразу вирушати вперед. Можливо, варто дочекатися, поки назустріч проїде якийсь транспорт військових та його екіпаж підтвердить, що на відрізку колії перед вами справді все добре і можна продовжувати рух.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.