Названо три б/у машини, які виглядають дуже дорого, але коштують мало

0
2023

В даному записі мова піде про три особливо цікаві відносно нові моделі авто – з дуже яскравою та поважною репутацією, проте насправді досить помірної вартості на ринку вживаних автомобілів в Україні.

Одна з них – повнорозмірний рамний позашляховик. Друга – задньопривідний спортивний автомобіль. А третя – повнорозмірний розкішний седан.

У кожної своя причина втрати вартості на вторинному ринку, але жодна машина не є поганою через це – навпаки, завдяки певним обставинам, у вас є шанс придбати знамениту або авторитетну модель за відносно терпимі кошти. Далі ми в uamotors розкажемо деякі подробиці.

1. Mitsubishi Pajero (2000-2021)

Мітсубуші Паджеро – флагманський повнорозмірний рамний позашляховик колись видатної японської фірми. Сьогодні в асортименті Мітсубіші є лише середньорозмірний пікап L200 і великий позашляховик Паджеро Спорт (останній займає на сходинку нижче місце за стандартний Паджеро, завжди будучи меншим та дешевшим).

А от колись фірма з трьома алмазами на значку мала широку лінійку з актуальних моделей: субкомпактний хетчбек Colt, компактний седан чи хетч Lancer, Lancer Evolution, середньорозмірний седан і універсал Galant, спортивне купе Eclipse, мінівен Grandis, кросовер Outlander, позашляховики Pajero Sport, Pajero, пікап L200 – і це тільки станом на 2000-ні. А що могло би бути зараз, якби ще додати пару кросоверів, щоби відповідати трендам часу… Ех, шкода Мітсубіші.

Щодо флагманського Паджеро – то модель 3 покоління дебютувала в 1999-2000 році, але четверта генерація (з 2006 року) головним чином базується на ній ж, тому ми об’єднали їх разом. Отож, 3 покоління в хорошому стані сьогодні в Україні можна придбати за 9 000-10 000 доларів, а 4-те – за 20-25 тисяч. В такому випадку у вашому розпорядженні буде величезний прохідний позашляховик, якому не страшна ні зима, ні болота, ні мілкі річки. Можна причепити причіп з катером і ринути на відпочинок.

Pajero оснащувався системою повного приводу Advanced Super Select 4WD. Вона могла перемикатися з економічного режиму (задній привід) на режим повного приводу безпосередньо під час руху на швидкості до 100 км/год. Якщо земля під колесами в’язка, водій може ввімкнути блокування міжосьового диференціала, щоб потужність рівномірно розподілялася на обидві осі, і таким чином збільшити тягове зусилля.

2. Chevrolet Camaro (2010-2015) (2015- )

Культовий задньопривідний маслкар – купе або кабріолет Шевроле Камаро – можна сьогодні придбати в Україні за 20 тисяч доларів на вторинному ринку. Очевидно, що мова іде про «биті» автомобілі, привезені з Північної Америки (де були спочатку куплені на аукціонах) та відремонтовані тут, в Україні.

Імідж у Камаро – дуже крутий. Його знає як молоде покоління, яке грає комп’ютерні симулятори і дивиться фільми про Трансформерів, так і старше, яке в свої 25 їздило на машинах першого покоління в США чи Канаді.

Для моделі останнього, поточного, покоління передбачено чотири силові установки. Найпростішим є 2-літровий турбомотор потужністю 275 к. с. Наступним за рангом йде атмосферний V6 об’ємом 3.6 л, що розвиває 335 сил. Камаро SS доступний виключно з 6.2-літровою “вісімкою” на 455 “конячок”. І нарешті – версія ZL1 із компресорним V8 на 6.2-л, потужністю 650 л. с. та 881 Нм моменту. Всі автомобілі мають задній привід та 6-ступінчасту механіку. Як опція доступний і класичний «автомат».

3. Jaguar XJ (2010-2020)

Ягуар ІксДжей – це повнорозмірний преміум-седан. Само собою, звичайно для автомобілів Jaguar, тим паче флагмана модельного ряду, XJ дуже багато укомплектований. Причому не тільки всілякими системами безпеки та електронними помічниками, а й технологіями, що забезпечують комфорт водія та пасажирів. Зокрема, на вторинному ринку ви знайдете ексземпляри, обладнані 380-ватною аудіосистемою Meridian з 12 динаміками, клімат-контролем, всілякими підігрівами, електроприводами і так далі. В 2015 році модель зазнала рестайлінгу, в ході якого отримала кращу мультимедійну систему, деякі сучасні опції та нові двигуни. В 2019 році мультимедійна система була повторно змінена, тепер уже на зовсім іншу, абсолютно актуальну і продуману. Щодо двигунів, то XJ оснащувався 2.0-літровим бензиновим агрегатом потужністю 240 к.с., а також 3.0-літровими рядними шестірками на 275-300 к.с. для дизеля та 340 к.с. для бензинового мотора. На вершині гами завжди стояв комресорний 5.0-літровий бензиновий двигун, який видавав 510 к.с. для звичайного XJ та 570 к.с. для «зарядженої» модифікації XJR.

Отож, як і у випадку з Шевроле Камаро, Ягуарів немало позавозили з аукціонів в Північній Америці, тому на вторинному ринку України їх ціни коливаються в районі 22-30 тисяч доларів за більш-менш достойний екземпляр, хоча можна знайти і оголошення за 50к. А справляє враження величезний седан Ягуар на всі 100 тисяч доларів! Власне, стільки він і коштував, коли продавався новим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!