Українські водії виступають проти повернення техогляду: петиція

Водії не вірять у те, що техогляд реально допоможе змінити ситуацію на дорогах.

Час читання: < 1 хв.
2

Вже 2022 року в Україні можуть відновити техогляд для легкових автомобілів, який раніше було скасовано у 2011 році. 10 років тому головною причиною скасування техогляду була серйозна корупційна складова.

Варто зазначити, що петиція на сайті президента України дуже швидко набирає підписи, адже більшість водіїв проти повернення техогляду. Головна причина такої поведінки водіїв – страх того, що несправні авто залишаться на дорозі, а водії, як і раніше, платитимуть профільним СТО за потрібний “папірець”.

За місяць, з 5 січня 2022 року, петиція вже встигла набрати 6 000 голосів із 25 000 необхідних.

“Не ухвалювати закону про проходження техогляду для приватних автомобілів українців, оскільки це збільшить корупцію в Україні і це вже доведено на рівні автобусів, які перевозять пасажирів. Прості українці їздять на авто 30 років, яким купити нове авто немає можливості, тому що кінці з кінцями не можуть звести”, – сказано в петиції.

Також доцільність введення техогляду видається трохи дивною з огляду на недавню статистику від Нацполіції. Так, із 170 972 ДТП, що сталися в Україні минулого року, через технічну несправність трапилося лише 455 аварій, а саме 0,27%. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!