Новини

В якому разі поліцейський не має права штрафувати водія в Україні

Share

Багато співробітників поліції не звертають увагу на цей нюанс, адже незнання законів з боку поліцейського може зіграти на руку водієві.

Нещодавно водій вирішив оскаржити ухвалу співробітника патрульної поліції, яку йому виписали за порушення правил дорожнього руху. Основою для оскарження водій вказав на те, що інспектор не провів розгляд справи в установленому порядку і не роз’яснив водієві його права.

Під час розгляду справи в суді зазначили, що дотримання процедури, прописаної в законодавстві, є важливим для встановлення істини. Так, суд констатував, що згідно з передбаченою процедурою, при розгляді справи, поліцейський спочатку має представитися, а потім оголосити, яка справа підлягає розгляду та хто притягається до відповідальності, повідомляє Bigmir з посиланням на «Дорожній Адвокат».

Після цього співробітник поліції повинен роз’яснити всім, хто бере участь у розгляді справи їхніх прав та обов’язків. Якщо інспектор знехтував процедурою, це зводить нанівець суть і завдання, закладені основою поняття «адміністративна відповідальність».

Так, суд ухвалив, що на місці притягнення водія до відповідальності інспектор зобов’язаний роз’яснити водієві його права. За грубе порушення процедури суд визнав дії поліції порушенням та скасував усі стягнення, накладені на водія (Справа №760/402/21).

Таким чином, якщо інспектор не пояснив вам ваші права та обов’язки під час розгляду адміністративної справи, це може бути підставою для скасування штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Купе Rolls-Royce Spectre отримав забарвлення в тонах лунного гало

Ексклюзивну версію електричного купе Rolls-Royce Spectre присвятили місячному гало. Автомобіль пофарбували семишарової фарбою, яка більше…

30.09.2024

Оновлений Ford Equator Sport 2025 року збільшився і змінив дизайн

Ford вирішив освіжити свій кросовер Equator Sport, який продається у Китаї вже майже три роки.…

30.09.2024

Автомеханік розповів, чому важливо зберігати чеки з АЗС після кожної заправки

Дуже часто автомобілі виходять з ладу через неякісне паливо. Однак не завжди проблеми з машиною…

30.09.2024

Експерти знову назвали Mitsubishi Outlander 2024 найкращим сімейним авто року

Американський журнал Green Car Journal опублікував свій щорічний рейтинг найекологічніших автомобілів на 2025 рік. Несподіваним…

30.09.2024

Топ-10 автомобільних марок, схильних до іржі

Шведський журнал Vi Bilagare відомий своїми неупередженими автомобільними оглядами та незалежними тестами. Близько 35 років…

30.09.2024

Як зміна водійських посвідчень вплине на водіїв в Україні

В Україні запровадили новий формат водійських посвідчень для покращення захисту документів від підробок. Микола Рудик,…

30.09.2024