На підприємствах компанії Tesla співробітників замінять роботи

0
78

Людей на заводах марки Tesla у найближчій перспективі замінять людиноподібні роботи Optimus. Нова технологія може вирішити проблему нестачі робочої сили США. Про це повідомляє Fortune із посиланням на голову компанії Tesla Ілона Маска.

Ілон Маск вважає, що в майбутньому проект під назвою Optimus може стати навіть більш значущим, ніж випуск електрокарів, а також дасть стимул розвитку економіки США. «Праця – основа будь-якої економіки. А першокласне обладнання це «дистильована робоча сила». Якщо воно у вас є, то ви не відчуваєте браку робочої сили», – пояснив глава Tesla.

Ілон Маск зазначив, що спочатку роботи Optimus виконуватимуть на виробництві найпростіші завдання на кшталт переміщення деталей. При цьому подібна автоматизація виробництва не є чимось принципово новим: надалі людиноподібний робот удосконалюватиме свої навички.

Концепт робота марка Tesla представила ще 2021 року. Задум інженерів дуже амбітний: робот більше нагадуватиме людину, ніж якийсь механізм. Він зможе взяти на себе небезпечні, повторювані або просто нудні дії, які сьогодні виконують звичайні співробітники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!