Платний в’їзд до центру Києва: до чого готуватися водіям

1
256

Багато великих міст у Європі вже давно обмежили в’їзд автомобілів у центр. Щось подібне мають намір зробити і у Києві. На думку експертів, просте копіювання європейської практики та застосування в Україні буде неефективним.

Про це повідомляє  auto.bigmir.net із посиланням на ДжеДАІ.

Нещодавно було зареєстровано петицію, яка передбачає введення платного в’їзду до центру Києва з 7 ранку до 6 вечора. Мешканці столиці позитивно оцінюють ініціативу та наголошують, що кількість приїжджих авто в Ківі дуже велика. Деякі автомобілісти взагалі пропонують зупиняти незареєстровані в Києві автомобілі на окружній.

Пішоходи також підтримують ідею. Вони відзначають, що вже втомилися постійно оминати припарковані на тротуарах авто.

Що ж до водіїв, то більшість бачить проблему в петиції. Водії припускають, що нововведення стане у черговий спосіб заповнити прогалини в бюджеті.

За словами експертів, влада столиці вже намагається ввести подобу платного в’їзду до центру Києва, піднімаючи вартість паркування. Поки що організація руху в Києві налагоджена таким чином, що ідею платного в’їзду в центр реалізувати буде дуже складно. Наприклад, у Лондоні після введення платного в’їзду до центру вдалося вивести транзитний транспорт. Але в Києві аналогічний цінарій неможливий – без проїзду через цент дістатися деяких районів просто неможливо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!