У Лондоні хочуть запровадити плату за пересування бензиновими авто

0
104

Мер британської столиці Садік Хан запропонував брати з власників бензинових та дизельних автомобілів плату за проїзд територією мегаполісу. Як пише The Guardian, ця міра може бути введена вже у 2024 році, а до цього часу транспортному департаменту Лондона належить розробити варіанти механізму оплати. Декілька варіантів вже запропоновано.

Задля покращення екологічної обстановки у столиці Великої Британії мер має намір домогтися зменшення міського трафіку більш ніж на чверть. Одним із заходів може стати стягнення плати за проїзд. Серед механізмів, за якими це може здійснюватися, пропонують розширення вже наявної «зеленої зони», в’їзд до якої коштує 12,5 фунтів, або за проїзд територією Великого Лондона свого роду щоденної абонентської плати, порівнянної з вартістю квитка на автобус.

Розглядається і варіант стягування грошей за в’їзд до столиці сторонніх автомобілів із ДВЗ. Електромобілі та інші види транспорту із нульовим рівнем шкідливих викидів від цих виплат звільнять.

Мер Лондона вважає, що такі заходи сприяють зниженню трафіку: лондонці частіше користуватимуться громадським транспортом і купуватимуть електромобілі. Проте, за даними видання, пропозиція вже зустріла критику. Здебільшого як контраргумент наводяться фінансові проблеми, з якими зіткнеться не надто забезпечена частина місцевого населення. Водночас, за даними місцевого транспортного департаменту, приблизно третина маршрутів середньостатистичного лондонця покриваються пішки за 25 хвилин, а дві третини за допомогою поїздки на велосипеді тривалістю не більше 20 хвилин.

Електромобілі зараз займають лише 2% лондонського автопарку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!