Чому російсько-українська криза загрожує електромобілям?

0
76

Підвищення попиту та відсутність запасів нікелю призвели до подорожчання цього металу. Вартість нікелю досягала найвищої позначки за останні 11 років. Проте дефіцит нікелю це єдина проблема автомобільної промисловості.

На Лондонській біржі вартість нікелю досягла 23,5 тисяч доларів за тонну. Ціна зросла на 1,8% порівняно з попереднім кварталом. А на Шанхайській біржі акції нікелю майже досягли 27,8 тисяч доларів за тонну.

Тенденція збільшення вартості на нікель стає дедалі помітнішою на тлі підвищення напруги на кордоні України та Росії. Сполучені Штати Америки вже прогнозують запровадження санкцій проти Російської Федерації, яка є одним із провідних виробників та експортерів нікелю.

Геополітична криза впливає на розвиток електротранспорту. Нікель є незамінним металом у виробництві електричних автомобілів. Метал використовується не тільки у виробництві акумуляторів, а й у виготовленні нержавіючої сталі. Якщо найближчим часом ситуація на українсько-російському кордоні не покращиться, то перехід світового автопрому на електричні автомобілі може суттєво сповільнитись і порушить плани з електрифікації багатьох виробників.

Лондонська біржа металів провела підрахунки запасів нікелю – майже 95 тисяч тонн, що є найнижчим показником із 2019 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!