Honda вкладає гроші у дві американські технологічні фірми

0
97

Японський автовиробник інвестує у компанії, які займаються розробкою акумуляторів нового покоління для електромобілів та запуском штучного інтелекту.

Honda Motor Co. починає рік з паралельних інвестицій у високотехнологічні компанії США, оскільки автовиробник бореться за ноу-хау в галузі, що змінюється — один розробляє батареї наступного покоління для електромобілів, інший Стартап штучного інтелекту активно займається розпізнаванням зображень.

Закордонні зв’язки відбуваються, коли генеральний директор Honda Тосіхіро Мібе прагне перетворити автовиробника на гравця з нульовим рівнем викидів та створити нові партнерські відносини для надання технологій, яких йому не вистачає. Минулого тижня японський автовиробник №3 оголосив про обидва об’єднання окремо.

“Якщо володіння акціями стане необхідним як частина цього, то нам потрібно буде розглянути і це”, – сказав Мібе Automotive News наприкінці минулого року. «Якщо ми зараз подивимося на Honda, чи зможемо зробити все самі? На жаль немає. Так що я розглядатиму можливості альянсу чи альянсів».

Першим із нових партнерів стала бостонська дослідницька компанія SES Holdings Pte. Honda заявила, що працюватиме з SES над розробкою літій-металевих акумуляторів у рамках довгострокової стратегії пошуку безпечних, довговічних, недорогих і потужних блоків живлення для електромобілів.

«Акумулятор є найважливішим компонентом акумуляторних електромобілів, – йдеться у заяві Honda про угоду, – і Honda, яка прискорює електрифікацію своєї продукції у глобальному масштабі, одночасно вивчає кілька варіантів наступного покоління акумулятори».

SES планує провести лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі через спеціальну компанію з придбання, і Honda заявила, що придбає близько 2% акцій компанії за допомогою розміщення. Іншими інвесторами SES є General Motors, Hyundai Motor Co., Kia Corp. та китайські автовиробники Geely Holding Group та SAIC Motor.

Друга співпраця пов’язана з Helm.ai, компанією з розробки програмного забезпечення для штучного інтелекту, заснованої в 2016 році, що базується в Менло-Парку, Каліфорнія.

Honda працює із компанією з 2019 року. Honda має намір використати досвід Helm.ai у технологіях розпізнавання зображень з використанням «неконтрольованого навчання.” великих успіхів”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!