Головна Новини Чому двигуни кросоверів швидше зношуються

Чому двигуни кросоверів швидше зношуються

0
89

Автовиробники часто встановлюють однакові двигуни на кросовери та легкові автомобілі. Ресурс цих силових агрегатів за однакової експлуатації різний. Експерти журналу «За кермом» пояснили, чому мотори кросоверів зношуються швидше.

Паркетник важить приблизно на 20-25% більше, ніж пропорційний легковий автомобіль, що позначається на ресурсі силових агрегатів. Так, наприклад, Renault Duster з повним приводом і з 1,6 л двигуном важить на 19% більше, ніж Renault Logan з таким же силовим агрегатом. Експерти вважають, що у Logan мотор прослужить довше, ніж у кросовері.

Складніше крутити трансмісію та колеса

Двигуну в кросовері доводиться обертати більш розгалужену трансмісію. В автомобілі між двигуном і колесами знаходяться тільки коробка передач і приводи передніх коліс.

Гірше аеродинаміка

У кросоверів гірше аеродинаміка, ніж у легкових автомобілів, і тому двигуну для досягнення тієї ж швидкості доводиться витрачати більше потужності. В результаті прискорюється зношування силового агрегату.

Найчастіше буксують у бруді

На кросоверах частіше їздять бездоріжжям, заїжджають у бруд і глибокий сніг. В результаті двигун отримує посилене навантаження на невеликій швидкості, і, значить, обдув радіатора і ефективність охолодження не можна вважати достатніми.

Додатковий захист

Часто на кросовери встановлюють захист двигуна. В результаті через постійну експлуатацію з перевищенням робочої температури знижується його ресурс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.