В Японії черги на новий Toyota Land Cruiser 300 сягнув чотирьох років

0
100

Час очікування замовленої позашляхової моделі Land Cruiser 300 для японських клієнтів на початку 2022 досягає чотирьох років. Дані про це надав офіційний сайт Toyota Motor.

У повідомленні автоконцерну йдеться про те, що час очікування замовлених машин розтягнувся до 2026 року. При цьому компанія щосили намагається скоротити чергу і прискорити час відвантаження автомобілів їх замовникам.

Прес-центр японського автовиробника пояснює ситуацію ажіотажним попитом на модель TLC300 на батьківщині бренду та інших глобальних авторинках. Ситуація посилилася ще й тим, що виробнику доводиться призупиняти випуск своїх моделей через брак комплектуючих, пов’язаних з дефіцитом мікрочіпів по всьому світу.

Складнощі з розтягнутим очікуванням Land Cruiser 300 виникли від початку реалізації моделі в японських автосалонах з кінця минулого літа. На той момент поставки найбільш затребуваних версій довелося відкласти на кілька років. У січні 2022 року автовиробник став попереджати автолюбителів про такі затримки на своєму офіційному порталі. Щоб хоч якось контролювати ситуацію, концерн заборонив перепродувати новий Land Cruiser 300. Клієнтів попросили розписатися в договорі, що вони зобов’язані відмовитись від продажу свого позашляховика протягом одного року після придбання. Таким чином бренд постарався вплинути на ситуацію із заповзятливими водіями.

У нашій країні питання доступності іномарки TLC300 є неоднозначним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!