Експерти заявили, що електромобілі суттєво поступаються машинам з ДВЗ у надійності

1
1096

Американський журнал Consumer Report опублікував новий рейтинг надійності автомобілів. Він ґрунтується на відгуках автовласників, які входять  до спеціального клубу видання. Користувачі розповіли, які поломки їх спіткали за рік користування машинами, а також поділилися загальним враженням про ту чи іншу модель. Серед них були як автомобілі з ДВЗ, так і електрокари.

Так, найкращими були визнані машини марки Lexus, а в особистому заліку переможцем став кросовер GX. Також до першої десятки увійшли Mazda, Toyota, Infiniti, Honda, Subaru, Buick, Acura, Nissan і Mini. Загалом у рейтингу перераховано 28 виробників. Передостаннє місце в ньому посіла американська марка Tesla. Як стверджує глава видання Consumer Reports Джейк Фішер, найгірше в сенсі надійності показали себе кросовери Model Y і X, а от седан Model 3 отримав оцінку “добре”.

Однак не тільки електромобілі марки Tesla опинилися унизу рейтингу надійності. Електрокари інших компаній також не змогли показати гідний результат. Особливо це стосується сегмента кросоверів. Їхній результат дуже низький, і річ навіть не в батареях або силовій установці. Наприклад, власники Model Y скаржаться на неякісну підгонку елементів кузова і роботу системи клімат-контролю, а в Model X погано працюють двері.

Ford Mustang Mach-E хоч і отримав оцінку вищу за середню, але Фішер стверджує, що не все так райдужно в роботі цього електромобіля, і нарікань від користувачів дуже багато. У інших представників цього сегмента також виявлено проблеми з керуванням сидіннями, кондиціонерами та іншими системами. Також власники часто скаржилися на різні витікання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!