ТОП-3 переваги турбомоторів, на звичайними ДВЗ

0
181

Багато автолюбителів з обережністю ставляться до турбомоторів, віддаючи перевагу перевіреним часом атмосферним агрегатам. Однак сучасні турбовані двигуни мають низку незаперечних переваг.

Експерти назвали основні переваги турбомоторів, які сприяли поширенню цього типу силових агрегатів у сучасному автопромі.

Більше «коней» з літра об’єму
При порівнянні з «атмосферниками» робочому об’ємі, потужність турбомотора виявляється приблизно в 1,5 – 2 рази вище, а в спорткарах збільшення може сягати 300 – 400%.

Хороша тяга у широкому діапазоні обертів
Так звана «полиця» моменту, що крутить, часто починається приблизно з 1 500 – 2 000 об/хв і тримається стабільно високо до 4 000 – 4 500 об/хв. Майже з самого початку автомобіля показує впевнену динаміку і прискорюється без явних провалів.

Економічність та екологічність
Найменший робочий об’єм турбомоторів, порівняно з «атмосферниками» порівнянної потужності, забезпечує меншу витрату палива. А оскільки бензину спалюється менше, то скорочуються викиди шкідливих речовин в атмосферу.

На зорі своєї еволюції турбомотори були позбавлені низки неприємних моментів, пов’язаних з недосконалістю конструкції. Наприклад, турбоями на низьких оборотах немає на більшості сучасних агрегатів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!