Компанія Mercedes-Benz може відмовитися від універсалів до 2030 року

0
65

Компанія Mercedes-Benz може припинити продаж універсалів. Про це повідомляє німецьке видання Automobilwoche з посиланням на інсайдерів. Передбачається, що таким чином бренд хоче вкласти більше сили в електрифікацію.

За інформацією видання Automobilwoche , першою піде з ринку модель CLA Shooting Brake. Ймовірно, продаж припиниться до 2025 року. Очікується, що останнім універсалом стане E-Class , який зникне з прайс-листів до 2030 року.

Майбутнє моделі CLA Shooting Brake вже обговорювалося у 2020 році. Глава Mercedes-Benz Ола Калленіус говорив про скорочення лінійки компактних моделей, наголосивши, що компанія «зайшла надто далеко» у спробах зайняти всі можливі ніші в кожному сегменті.

Головний операційний директор Mercedes-Benz Маркус Шефер підтримав інформацію щодо скорочення універсалів. Він наголосив, що популярність такого типу кузова знижується через зростання попиту на кросовери та позашляховики. Крім того, розробка та виробництво електрокарів потребує великих вкладень, компанія не витрачатиме ресурси на створення батарейних новинок, які не зацікавлять публіку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!