Подорожчали автомобілі, ввезені в Україну: чому

Про це повідомляють у Всеукраїнській асоціації автомобільних імпортерів та дилерів.

0
785
Як повідомляє РЕДПОСТ , за інформацією сторінки всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів  у Фейсбук, з понеділка, 10 січня, піднялася вартість навантаження та вивантаження легкових автомобілів у порту “Чорноморськ”. Тепер за одну машину доведеться викласти на 18, а 47 доларів.
Снігова куля підвищення тарифу спричинить зростання вартості розвантаження до 59 доларів (ще 20% ПДВ), про що нагадав гендиректор асоціації Олег Назаренко у своєму інтерв’ю. Але це ще не все, тому що окремі фірми можуть скористатися подорожчанням послуги як приводом для підвищення цін на машину, яке, зрозуміло, ляже на плечі покупця легковика. 
З чим пов’язане підвищення тарифу, у порту не пояснили, а Олег Назаренко вважає його необґрунтованим, наголосивши, що і $18 за цю послугу багато.
“Адже на практиці все вивантаження полягає в тому, що співробітник порту сідає в автомобіль і з’їжджає 20 метрів з порома. У чому тоді причина триразового подорожчання? Навряд чи воно полягає у підвищенні зарплат – я впевнений, що співробітник порту отримує за цю роботу максимум $1. . Все інше просто береться прямо в кишеню керівниками ДП”, – наголосив Назаренко.
Розцінюючи підвищення тарифу як зловживання монопольним становищем портом “Чорноморськ”, єдиним в Україні щодо прийому поромів з легковими авто, чиновник звертатиметься з відповідною скаргою до Антимонопольного комітету.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!