Компанія Volkswagen завершила серійний випуск найстарішого європейського седана

0
608

Німецький автовиробник відправив у відставку чотиридверний седан Passat після 23 років на конвеєрі.

Представники прес-служби німецької марки в бесіді з журналістами Autocar повідомили, що серійний випуск Volkswagen Passat B8 припинили незадовго до Різдва. Тепер покупці можуть придбати лише універсал Passat Variant або ліфтбек Arteon . Компанія готується замінити електричні моделі Passat на Aero/Bed і Aero .

Ще в 2021 році Volkswagen зупинив виробництво американського Passat і зараз модель із культовим ім’ям пропонується лише на китайському ринку. На європейському ринку компанія робить ставку на більш популярну версію в кузові універсал. Відмова від седана обумовлена ​​прагненням Volkswagen оптимізувати модельну лінійку.

Поки що європейцям пропонують вибирати з двох пропорційних універсалів — разом з Passat Variant продається Arteon Shooting Brake . Інсайдери повідомляють, що вже зовсім скоро сімейство Arteon відправлять на пенсію, а вже в 2023 дебютує універсал Passat B9 на платформі MQB , який замінить і поточний Passat Variant , і Arteon з обома типами кузова.

У 2023 році має відбутися прем’єра преміального універсала Aero B, який розділить платформу з Volkswagen ID.3 та ID.4 , але зможе похвалитися більш містким салоном. Існує можливість того, що Aero B повністю витіснить з модельного ряду Passat .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!