Mercedes відкликає 800 тисяч машин по всьому світу

0
153

Компанія Mercedes-Benz оголосила глобальну відгукну компанію через ризик загоряння дизельних двигунів. Вона торкнеться понад 800 тисяч автомобілів марки у всьому світі.

При цьому німецька газета опублікувала лист, надісланий компанією зацікавленим клієнтам. Під відгук потрапляють моделі GLC, GLE, GLS, C-, E- та S-класу, CLS та позашляховик G-класу з дизельними двигунами OM 654 або OM 656, випущені в період із січня 2017 по жовтень 2021 року.

Причиною є дефект насоса рідини, що охолоджує, перегрів якого може призвести до займання. Пікантність ситуації полягає в тому, що хоча Mercedes і оголосив відгукну компанію, відремонтувати автомобілі він не в змозі – через пандемію коронавірусу, що триває, виробник відчуває гостру нестачу запчастин.

Тому до зникнення дефіциту компанія рекомендує власникам дизельних машин… “експлуатувати їх з особливою обережністю та обмежити використання до необхідного мінімуму”. Незрозуміло, що під цим мається на увазі, але у разі подання судових позовів, штутгартська марка відразу переадресує їх постачальнику бракованих насосів.

Зі свого боку в Mercedes заявляють, що щосили працюють над вирішенням проблеми, що виникла. Перша хвиля кампанії відкликання почнеться вже в другій половині січня 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!