Mercedes-Benz відкликає понад 800 тис. дизельних автомобілів у всьому світі

0
312

Компанія Mercedes-Benz повідомила про початок масштабної кампанії, яка зачепить більше 800 000 автомобілів по всьому світу. Причиною для відкликання стала несправність, яка в окремих випадках може призвести до ризику займання машини. Про це повідомляє газета Bild з посиланням на лист автовиробника, який потрапив у її розпорядження, направлений клієнтам.

Як уточнює джерело, проблемною виявилася партія дизельних автомобілів GLC , GLE , GLS , а також C- , E- , S- та CLS- класів, які були випущені в період з січня 2017 року до жовтня 2021 року. Ці машини оснащені дизельними моторами OM654 або OM65 , в яких потенційно може бути встановлений несправний насос охолоджувальної рідини, через що в деяких випадках не можна повністю виключити небезпеку займання.

При цьому уточнюється, що зараз власники дефектних машин не зможуть звернутися до сервісних центрів через дефіцит необхідних запчастин на фоні пандемії коронавірусної інфекції. Тому в Mercedes-Benz радять водіям обмежити використання згаданих моделей автомобілів “до необхідного мінімуму”.

В яких країнах були продані автомобілі, які підлягають під відгук, не уточнюється — відомо лише, що вони можуть бути в будь-якій точці світу. У компанії повідомили, що працюють над вирішенням проблеми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!