Норвегія стала лідером з електрифікації легкового транспорту

0
105

Електромобілі склали майже дві третини продажів нових машин в Норвегії в 2021 році, при цьому Tesla стала автомобільним брендом, який найбільше продається в цілому, оскільки країна має на меті стати першою, хто припинить продаж бензинових і дизельних автомобілів.

У той час як Норвегія з населенням 5,4 мільйона людей має найвищу у світі частку електромобілів, Китай з його 1,4 мільярдами людей на сьогоднішній день є найбільшим автомобільним ринком загалом. Нафтовидобувна Норвегія закликала переходити на автомобілі з нульовим рівнем викидів, звільнивши електромобілі з акумуляторними батареями (BEV) від податків. Очікується, що ця податкова пільга допоможе довести частку від загального обсягу продажів електрокарів до 80% у 2022 році, що раніше строку, встановленого для припинення продажів автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами, наміченою на 2025 рік.

Загалом продажі нових автомобілів у Норвегії зросли на 25% у 2021 році до рекордних 176 276 автомобілів, з яких 65% були повністю електричними. Незважаючи на невеликі розміри, багата Норвегія розглядається як ключовий ринок, на якому можуть закріпитись нові гравці ринку електромобілів, включаючи китайську Nio та шведську дочірню компанію Volvo Cars Polestar.

2021 року Tesla зайняла 11,6% загального автомобільного ринку Норвегії, що зробило її брендом номер один, дозволивши випередити німецький Volkswagen з його часткою 9,6%.

Tesla Model 3 була найпопулярнішою моделлю року в Норвегії, випередивши гібридний кросовер RAV4 від Toyota, єдину модель у десятці найкращих автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, та електричний ID.4 від Volkswagen, який посів третє місце.

“Ми вважаємо, що наступного року кількість електромобілів перевищить 80%”, – сказала Крістіна Бу, яка очолює Норвезьку асоціацію електромобілів. “Але в цьому прогнозі є велика невизначеність, і він залежить від проблем з доставкою – багато виробників автомобілів зіткнулися з цим”, – додала вона.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!