Поради, як заощадити на КАСКО

0
274

Чимало автовласників відмовляються від купівлі КАСКО, пояснюючи це високою вартістю страховки. Однак існує чимало способів знизити ціну захисту для авто.

Ми поспілкувалися зі спеціалістами страхової компанії “ПЗУ Україна” й пропонуємо 4 способи заощадити на КАСКО і не втратити якості убезпечення. У ролі прикладу страхування беремо популярний в Україні седан Renault Logan 2021 року орієнтовною вартістю 318 тис. грн з пробігом близько до 10 тис. км.

1. Купуйте КАСКО у розстрочку
Такий спосіб не зменшує загальної вартості страховки, однак дає змогу суттєво скоротити першочергові витрати. Наприклад, у “ПЗУ Україна” ціну можна розбити на 4 платежі. Якщо купувати повне КАСКО у розстрочку на Renault Logan 2021 року, то в місяць це обходитиметься трохи більше 3,6 тис. грн.

2. Регулюйте розмір франшизи
Франшиза – це частина збитку, яку бере на себе сам страхувальник (власник машини). Чим вона більша, тим дешевший поліс. Найдорожчі страховки із франшизою 0%. У такому у разі власнику не потрібно нічого відшкодовувати за найменші збитки.

КАСКО на Renault Logan 2021 року із франшизою 0% коштуватиме близько 13 600 грн. Якщо ж обрати франшизу 2%, то вартість страховки зменшиться приблизно до 9 тис. грн. Такий варіант прийнятний для досвідчених автовласників, які рідко потрапляють в дрібні аварії.

3. Оформіть договір за першим страховим випадком
Такий договір передбачає відшкодування лише одного страхового випадку. Він підходить для автомобілістів, які рідко їздять або не звикли заявляти до страхової компанії про дрібні збитки – подряпини бампера, сколи фарби від дорожніх камінців, пошкоджену фарбу від гілок. Таке КАСКО на Renault Logan 2021 року із франшизою 0% у “ПЗУ Україна” коштуватиме орієнтовно 8100 гривень.

4. Виключіть деякі ризики
Такий варіант може передбачати відшкодування ризиків із франшизою 0% лише за деякими категоріями. Наприклад, “ДТП+викрадення”, або тільки ДТП, або “тільки викрадення” тощо. У такий спосіб на страховці КАСКО для Renault Logan 2021 року можна заощадити понад пару тисяч гривень.

Подібний варіант прийнятних для тих автовласників, які впевнені, що не постраждають від, наприклад, стихії, хуліганів тощо. Зазвичай подібне КАСКО обирають досвідчені водії, які чітко розуміють найбільші ризики для свого авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!