З 1 січня всі інспектори отримають камери, за допомогою яких фіксуватимуть порушення

0
619

Заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм в ефірі телеканалу «Дім» розповів, що у 2022 році на дорогах з’явиться ще близько 100 точок автоматичного контролю габартно-вагових норм (Weigh-in-Motion, WiM). Крім того, із січня наступного року всі інспектори отримають відеокамери, за допомогою яких фіксуватимуть порушення.

За словами заступника міністра, після запуску в роботу системи автоматичного контролю габаритно-вагових норм, перевізники почали їздити обережніше, а кількість перевантажень знизилася на 90%.

Мустафа Найєм зазначає, що отримані результати є дуже непоганими. Він зазначив, що WiM-комплекси є не по всій країні. Наразі в роботу запущено 78 станцій, ще 50 уже готові до експлуатації. Цієї кількості буде достатньо, щоб контролювати перевізників на основних трасах України.

Вже з 1 січня кожен інспектор отримає камери, за допомогою яких фіксуватимуться порушення. Також у планах Міністерства інфраструктури реалізувати проект із встановлення ваги повільного зважування на під’їздах до портів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!