Вживане авто зі США невигідно привозитиме в Україну: названо причину

0
2435

Вартість автомобілів у США істотно збільшилася. У середньому ціна б/у авто зросла на 35%. Зростання вартості вживаних автомобілів спостерігається у всіх штатах.

Причиною збільшення вартості автомобілів є дефіцит нових машин у дилерських центрах. Перебої з постачанням нових авто виникли через дефіцит мікросхем, і закриття заводів виробників пов’язані з карантинними обмеженнями.

На початку листопада 2021 року середня ціна уживаних машин у США досягла 27 тисяч доларів, а зараз уже перевищує 27,5 тисяч доларів.

Ринок уживаних авто в США суттєво скоротився. Порівняно з початком року, наприкінці 2021 року обсяг ринку скоротився на 16%. При цьому кількість автомобілів у віці до 2-х років збільшується швидше, ніж від 2-х до 8-ми років.

Аналітики зазначають, що сезонність у коливанні цін зникла. Раніше ціни на автомобілі збільшувалися навесні та восени, а влітку – стабілізувалися. У 2021 році спостерігається тенденція до зростання цін на вживані авто незалежно від сезону.

Варто зазначити, що автомобілі з США користуються високим попитом серед українців. Тому підвищення цін в Америці безпосередньо стосується і України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!