Байден затвердив нові стандарти виробництва автомобілів для порятунку планети до 2026 року

У США почнуть діяти нові вимоги щодо випуску автомобілів.

0
182

Адміністрація президента Сполучених штатів залучила автопром до порятунку планети та запровадила нові правила щодо зменшення викидів, які забруднюють атмосферу від легковиків та легких вантажівок.

Відомо, що постанова зобов’яже виробників та продавців дотримуватися нових стандартів. Так, нові обмеження на викиди вихлопних газів на найближчі чотири роки виявилися найбільшим кроком Байдена у боротьбі зі зміною клімату.

Введені стандарти не обіцяють гарантувати, що до кінця 2030-го року половина нових машин у Сполучених штатах стануть електричними або гібридами, що підключаються.

За словами державних регуляторів, із прийняттям правил дані машини становитимуть приблизно п’яту частину продажів до 2026 року. Стандарти для авто 2023-2026 років зборки вимагають, щоб до 2026 року вихлопи легковиків, позашляховиків та пікапів складали близько 161 г вуглекислого газу на милю (1,6 км). Минулого року викиди середнього авто у США становили 349 грамів вуглецю на милю.

Крім запровадження нових правил щодо зменшення вуглекислого газу для машин, у плани адміністрації президента ще включено підтримку виробників електромобілів.

Автокомпанії не раз стверджували, що машини з нульовим рівнем викидів, на які припадає менше ніж 5% продажів, не зможуть утриматися на авторинку без субсидування та податкових пільг. У результаті законопроект, майбутнє якого ще не зрозуміло, дасть змогу покупцям машин заощадити до 12 500 доларів у вигляді податків за перехід на електромобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!