Компанії Renault та Geely займуться спільним випуском гібридів

0
102

Renault та Geely створять спільне підприємство (СП), яке займеться випуском гібридних авто у Південній Кореї.

Автомобілі будуть вироблятися під самостійним брендом, причому більша їх частина з Кореї експортуватиметься на ринок США. Renault надасть СП автомобільний завод, який належить її компанії Renault Samsung, яка вже кілька років зазнає збитків через низький попит на продукцію.

За допомогою компанії Geely французький концерн розраховує повернутись із принципово новими моделями на автомобільний ринок Китаю, який він вимушено покинув минулого року через погані продажі своїх транспортних засобів.

Автомобілі Renault-Geely спиратимуться на платформу CMA, яку китайська компанія розробила спільно з Volvo Cars. Renault сфокусується у СП на розробці кузовів та дизайну транспортних засобів.

Компанія Geely планує використати нове СП для «проксі-експорту» своїх авто у США. Через політичні та економічні розбіжності постачати автомобілі до Штатів із Китаю практично неможливо — американці обкладають їх підвищеним ввізним митом, а крім того, сертифікаційні органи в США налаштовані різко проти китайських транспортних засобів. Також Geely хоче налагодити у Кореї випуск машин свого суббренду Lynk&Co – для експорту до Північної Америки. Наприклад, на Renault-Samsung можуть прописати компакт-крос Lynk & Co 01 з бензиновими та гібридними двигунами. Крім того, виробнича база Renault допоможе Geely закріпитися і на автомобільному ринку Кореї, пише Drom.ru.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!