Головна Новини Час вийшов: в Україні взялися штрафувати «євробляхерів»

Час вийшов: в Україні взялися штрафувати «євробляхерів»

0
925

Поліція винесла 159 постанов про штрафи по 8 500 гривень (загалом на 1 351 500 гривень) з моменту закінчення періоду пільгового розмитнення «євроблях», тобто з 11 листопада до 13 грудня.

Про це йдеться у відповіді Департаменту патрульної поліції, передають «Українські Новини» .

«З 11.11.2021 до 13.12.2021 з огляду на порушення обмежень, встановлених Митним кодексом України, працівниками територіальних (у тому числі міжрегіональних) підрозділів Національної поліції України винесено 159 постанов за частиною 8 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Крім того, з 11 листопада поліція склала 11 адміністративних протоколів за частиною 9 статті 121 Кодексу про адмінправопорушення, тобто за повторне правопорушення, за яке водіям «євроблях» загрожує штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. гривень). з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік і з платним вилученням транспортного засобу або без такого.

Частина 8 статті 121 Кодексу про адмінправопорушення передбачає, що керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення у митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується з метою підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила її на митну територію України або не поміщала у митний режим транзиту, – тягне за собою накладення штрафу на водія у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 гривень).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.