В Україні оновлюють систему автофіксації порушень ПДР: чого чекати водіям

0
580

В Україні вдосконалюють систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, впроваджують нові технологічні рішення. Невдовзі запрацює чергове нововведення.

Про це в Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, відомство продовжує вдосконалювати систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі та впевнено рухається у векторі цифровізації, впроваджуючи нові технологічні рішення.

«Спільно із Державною службою з безпеки на транспорті (Укртрансбезпекою) ми налагодили автоматизоване опрацювання порушень руху та/або зупинки на дорозі зі смугою для маршрутних транспортних засобів», – повідомив він.

Що зміниться?

До системи фіксації в автоматичному режимі вже надходять відомості щодо наданих Укртрансбезпекою ліцензій у сфері господарської діяльності, пов’язаної з перевезеннями пасажирів, що дає юридичні підстави водіям із наявним дозвільним документом користуватися смугою для маршрутних транспортних засобів.

Мета нововведень

На думку Білошицького, це дозволить скоротити строки на опрацювання подій з ознаками правопорушення руху смугою для маршрутних транспортних засобів (раніше потрібно було робити запит по базі в аналоговому режимі) і унеможливить імовірність притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що керують транспортними засобами, яким дозволено рух смугою громадського транспорту.

Нагадаємо, за 10 місяців 2021 року в Україні сталося 154 480 ДТП. Це на 14% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!