Головна Новини Суди скасовують штрафи за “перевантаження” на дорогах – деталі

Суди скасовують штрафи за “перевантаження” на дорогах – деталі

0
733

Суд скасував штраф власнику вантажівки за перевищення вагових норм на 5%.

Так, суд визнав незаконним та скасував штраф Укртрансбезпеки з автоматичного зважування у зв’язку з тим, що система неправильно зчитувала тип транспортного засобу.

Справа в тому, що власник вантажівки отримав постанову Укртрансбезпеки про перевищення вагової норми на 5%, за що на неї наклали штраф розміром 8500 грн. Проте громадянин не погодився з цим штрафом і вирішив оскаржити цю ухвалу в суді.

При цьому він наголосив у позові, що транспортний засіб є контейнеровозом, нормативний ваговий параметр якого допускається до 44 тонн, а не 40 тонн, як розрахувала Укртрансбезпека. Таким чином він зазначив, що це не було враховано інспектором при винесенні оскаржуваної постанови.

В результаті суд визнав, що дійсно тип транспортного засобу – контейнеровоз. Це говорить про те, що інспектори неправомірно розрахували відсоток перевищення вагової норми з використанням параметра 40 тонн. До того ж фактична вага вантажівки вбирається у допустимі 5%. У зв’язку з цим штраф – протиправний та підлягає скасуванню.

На додачу до цього дорожня служба у своїх постановах зовсім не вказує вагу транспорту, виходячи з якого проводяться розрахунки, а лише різницю та відсоток перевищення. Таким чином, це позбавляє власника можливості самому перевірити формулу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.