Автомобілі в Україні подорожчають щонайменше на $600: коли і чому

0
1903

З початку 2022 року в Євросоюзі набуває чинності нова постанова, яка зобов’язує автовиробників обладнати нові моделі додатковими датчиками – дощу, світла, використання ременів безпеки та ін. Автомобілі без цих датчиків не зможуть бути реалізовані на території ЄС.

Оскільки Україна уклала угоду з ЄС, то ухвала поширюється і на нашу країну. Усі європейські норми безпеки мають запрацювати і в Україні.

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД) ініціювала відстрочення цих нововведень до 205 року. Очільник організації Олег Назаренко зазначив, що нові стандарти спровокують збільшення цін на нові автомобілі на 5-8%. За його словами, в автомобілях дорогих брендів усі зазначені датчики встановлюють із заводу. Однак у бюджетних моделях цього обладнання може і не бути.

Олег Назаренко наголосив, що рівень добробуту українців не такий, як у європейців. При цьому в ПДР України немає пункту, який передбачає використання ременів безпеки пасажирами заднього ряду.

“Всі ці примочки коштують грошей”, – каже експерт.

У ВААІД підрахували, що запровадження нових вимог в Україні призведе до подорожчання автомобілів приблизно на 600 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!